Çarşamba, Aralık 17, 2008

oradan buradan derken

atalet
kerevizdi, bamyaydı derken ,yaptı yine yapacağını ilham verdi
uyuyanları uyandırıyor yazıları
hele de benim gibi geç kalanları...
yazmama nedenim
konu yokluğundan değil ancak
......)))).....)))))....))))....
dur tarifini yazayım
şimdi benim blogda...
bamya çok sevmem ama pişiririm mutlaka
soğanı domatesi biberi önce pişirip, sonra temizleyip limonladığın bamyaları
içine koyup karıştırmadan üstüne dövülmüş sarımsak ve bolca nane atarsan...
ve de karıştırmadan pişirirsen...

yani silkeleyerek pişireceksin bu yemeği
kaşık değmeyecek anlayacağınız, yanında bulgur pilavı ve turşu ile...

söylemeye gerek yok artık
herkes biliyor sağlıklı beslenmenin
yolunun sebzelerden geçtiğini...
turşu deyince de , bu yıl hani diyorlar ya

jalapone jale bone takmış gibi
meksika biberi tombul etli bir biber ve
bizim süs biberi turşularımız vardır ya ondan güzel oldu desem inanın
onunla yaptım acı turşuyu... isteyene tadımlık gönderebilirim....

ha birde kırmızı pancar turşusu
elma sirkeli ve sarımsaklı
yeşil salatanın üzerine koyuyorum
harika bir görüntü oluyor,
yemekteyiz programı gibi oldu
bu yazım da
idare ediverin artık...

7 yorum:

lale dedi ki...

Dilaramm hastaneden geldim ve çok açım. Canım da kalorili bişeyler istiyo heheh. Off turşu tarifleri çok iyiyidi.Öptüm seni

Adsız dedi ki...

ya dilaram susup susup..
iştah açıyosun ki nasılll

atalet

esintiler... dedi ki...

Walla aynen "yemekteyiz"...:
Puanlamayı ne zaman yapacağız..
Tuzu çokmu kaçmış ne bu bamyamın:))
Çat kırdım puanı dermişimmmm:)
İyi geldi bu yazı Dilaracağım...
Sağolasın...

Ece dedi ki...

Bak işte o pancar turşusuna bitiyorum ben. Ben de yeşil salata üzerine koyarım.Bak canım çekti şimdi.
Sevgiler canım

kayipsimurg dedi ki...

Bamyanın yakınından bile geçmem. Annem küçükken ev işi öğreneyim diye tepelerini kestirirdi bana. O günlerden kalma bir itişme var aramızda.
Onun dışında zaten etobur ve pizzaoburum. Haftanın yedi günü pizza yada et yerim ama mümkünse sebzelerle görüşmeyelim:)

Suleyman Ve Ben dedi ki...

Merhaba Dilara,

Senin yazidan yemek adilar biliyorum:

Bamya: Favorim
Bulgur Pilav: Favorim
Tursu: Favorim

Esim dedi: Biz Dilara yemek yemek icin geliyoruz simdi; cunku Dilara yemekler bizim favori :)

Biz misafir Kanada'dan senin guzel yemek yemekler icin :)
Ama saka - tamam :)

Not:
Kanada'da cok cok cok kar bu sene....

En mutlu gunler simdi senin icin...

Tursu sanirim en guzel Turkiye'de.
Afiyet olsun,

Suleyman.

uctemmuz dedi ki...

Valla süpermiş yazı...:) 1 senedir sebze yemeye başladık ailecek. (Şaka değil. :) )
Bamyaya bayıldık, hatta hızımızı alamayıp kışa hazırlık olarak kuruttuk bir miktar.
Turşu ise baştacımız.:)
Azıcık yağ, azıcık sirkeyle hiç susuz yapıyorum ben, pek güzel oluyor..:)
Sevgiler...:)