Çarşamba, Aralık 17, 2008

oradan buradan derken

atalet
kerevizdi, bamyaydı derken ,yaptı yine yapacağını ilham verdi
uyuyanları uyandırıyor yazıları
hele de benim gibi geç kalanları...
yazmama nedenim
konu yokluğundan değil ancak
......)))).....)))))....))))....
dur tarifini yazayım
şimdi benim blogda...
bamya çok sevmem ama pişiririm mutlaka
soğanı domatesi biberi önce pişirip, sonra temizleyip limonladığın bamyaları
içine koyup karıştırmadan üstüne dövülmüş sarımsak ve bolca nane atarsan...
ve de karıştırmadan pişirirsen...

yani silkeleyerek pişireceksin bu yemeği
kaşık değmeyecek anlayacağınız, yanında bulgur pilavı ve turşu ile...

söylemeye gerek yok artık
herkes biliyor sağlıklı beslenmenin
yolunun sebzelerden geçtiğini...
turşu deyince de , bu yıl hani diyorlar ya

jalapone jale bone takmış gibi
meksika biberi tombul etli bir biber ve
bizim süs biberi turşularımız vardır ya ondan güzel oldu desem inanın
onunla yaptım acı turşuyu... isteyene tadımlık gönderebilirim....

ha birde kırmızı pancar turşusu
elma sirkeli ve sarımsaklı
yeşil salatanın üzerine koyuyorum
harika bir görüntü oluyor,
yemekteyiz programı gibi oldu
bu yazım da
idare ediverin artık...