Cumartesi, Temmuz 19, 2008

TATİL VE KİRAZLI TAVUK

Nihayet tatilim başladı kısmetse,
Ağustos ortalarına kadar
yokum buralarda...
Gelebilirsem bulunduğum yerde,
uğrayıp hatırınızı sorarım dostlar...
Bu arada son günlerde favori yemeğim
kirazlı tavuk tarifini verip gideyim...
Denenmiş olup,neredeyse sofraya gelmeden
yeniyor diyebilirim...
30 adet kirazı alıp çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölün.
4 adet kemiksiz tavuk bonfileyi deri ve yağlarını temizleyin,
2 diş sarımsağı bıçakla ezin,
1 orta boy soğanı doğrayın,
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağını,2 bardak tavuk suyunu veya suyu,
1 tatlı kaşığı tereyağını ,1 adet tarçın kabuğunu ve tuz ile taze çekilmiş karabiberi hazırlayın.
Önce tavuklarınızı tavada 2 kaşık sızma yağla her iki yüzünü çevirerek soteleyin,
tabağa alın. 1 kaşık zeytinyağını tavaya koyup sarımsakları,ardından soğan ve kirazların yarısını koyup karamalize edin.
yakmayın renk koyulaşırsa 1 kaşık soğuk su dökün.
tavuk suyunu ilave edip edin bir bardak olarak.
Alın bu karışımız blenderdan geçirin.
şimdi tavanızı silin peçeteyle,
bu püreyi ve
tavuklarınızı , bir bardak tavuk suyunu,
ve kabuk tarçını da ilave edin.
10 -15 dakika pişirin.
Kalan kirazlarla tereyağını da koyun 5 dakika daha
hep birlikte pişirin.Tuzunu istediğiniz gibi ayarlayın,
veeee kirazları tabaklara eşit şekilde dağıtarak servis edin...
Ben tabağı taze naneyle süsledim,
görüntü muhteşem, tadı nefis oldu...
Deneyin ,seveceksiniz...